zaterdag 8 februari 2020

Zelfgemaakte Provençaalse kruiden (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

ZELFGEMAAKTE PROVENÇAALSE KRUIDEN

3 eetlepels gedroogde rozemarijn
3 eetlepels gedroogde basilicum
3 eetlepels gedroogde marjolein
3 eetlepels gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogd bonenkruid (desgewenst)
1 eetlepel gedroogde tijm
3 theelepels venkelzaadjes
3 theelepels gedroogde lavendel
1½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen laurierblad


Verkruimel de rozemarijn tussen uw vingers in een kleine kom, zodat de naalden in kleine stukjes breken. Voeg de resterende ingrediënten toe en meng alles met uw vingers.
Bewaar de Provençaalse kruiden in een luchtdichte pot in het donker; ze blijven 6 maanden goed.

Voor 60 gram

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : specerijenmengsel

bron : Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ / Steven Raichlen

Geen opmerkingen: