KIP UIT HET DAL VAN DE LOIRE
1 eetlepel maïzena
4 eetlepels witte wijn
400 gram kipfilets in reepjes van 5 centimeter
6 eetlepels olie
150 gram gepelde walnoten
1 kleine groene paprika
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
1 theelepel dragonazijn
200 gram gewassen witte druiven
peper
zout
Roer de maïzena los met de witte wijn en schep dit mengsel door de kip. Verhit de olie en bak de walnoten 1 minuut in de olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de paprika en de sjalotjes in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook. Bak nu de reepjes kip snel bruin in de achtergebleven olie en neem het vlees daarna uit de pan. Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de pan en bak de paprika, sjalotjes en knoflook 1 minuut. Voeg de rest van de ingrediënten toe met de suiker, azijn en druiven. Roerbak alles nog enkele minuten en serveer het gerecht onmiddellijk. Lekker met gekookte rijst.
4 personen
gebied : Val de Loire, Centre-Val de Loire, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Margrietagenda 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten