LARD NANTAIS (VARKENSKARBONADES MET LEVER)
darmnet voor het inpakken
4 plakken varkenslever van 100 gram per stuk
4 varkenskarbonades
200 gram uien, wortel en bleekselderij, gepeld of geschrapt en fijngehakt
2 tenen knoflook, gepeld en uit de knijper
4 salieblaadjes
2½ deciliter droge witte wijn
zout
versgemalen peper
40 gram boter
Laat het darmnet in een kom koud water weken tot het wit wordt. Leg 4 vierkanten darmnet op een werkvlak. Leg een plakje lever op elk vierkant en daarop een karbonade. Pak het vlees in met het darmnet.
Doe de groenten, knoflook en salie in een ovenschotel. Leg er de vier vleespakjes op. Giet er de wijn bij en kruid met zout en peper. Leg een plakje boter op elk pakje. Zet de schotel 35 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, waarbij u de pakjes twee keer bedruipt.
4 personen
gebied : Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Bretagne (Koken in Frankrijk) / Michael Raffael
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten