zaterdag 22 februari 2020

Purée d'Oseille (Zuidwest-Frankrijk, Frankrijk)

PURÉE D’OSEILLE (ZURINGPUREE)

500 gram zuringblaadjes
40 gram boter
½ theelepel zout
¼ theelepel vers gemalen peper
1 - 2 theelepels slagroom of crème fraîche


Was de zuring goed en verwijder de steeltjes; laat de blaadjes goed uitlekken. Scheur grote bladeren in stukken. Rol de blaadjes netjes op en snijd elk rolletje met een roestvrijstalen mes in dunne reepjes (chifonnade).
Smelt de boter in een pan (niet van aluminium) op niet te hoog vuur. Voeg zuring, zout en peper toe en bak de groente afgedekt 1 minuut. Haal het deksel van de pan en laat al het vocht verdampen; het gerecht moet dik zijn. Prak de zuring met de achterkant van een roestvrijstalen vork tot een puree. Houd deze tot het opdienen apart.
Warm de zuring met room zachtjes op en voeg zo nodig nog zout en peper toe.

Als u niet meer dan een handje zuring hebt, doe er dan 375 gram spinazie bij, maar kook de twee groenten apart en pureer de spinazie in een keukenmachine voordat u ze mengt.

4 personen

gebied : Zuidwest-Frankrijk, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Zuidwest-Franse keuken / Paula Wolfert

Geen opmerkingen: