POMMES SARLADAISES (AARDAPPELS GEBAKKEN IN EENDENVET)
een paar eetlepels eendenvet
1 kilogram stevige aardappelen, geschild en in stukken of plakken gesneden
2 teentjes knoflook
peterselie
zout
peper
Smelt het vet in een braadpan en doe er de rauwe aardappelen bij. Voeg zout en peper toe, roer alles om en laat het langzaam gaar worden met het deksel op de pan, wat afhankelijk van de soort aardappelen en de dikte van de plakjes ongeveer een half uur duurt. Hak de teentjes knoflook samen met de peterselie fijn en strooi deze persillade over de aardappelen, met zo nodig nog wat zout.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Sarlat-la-Canéda, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten