MAGRET DE CANARD AUX PÊCHES (GEBAKKEN EENDENBORST MET PERZIK)
2 grote of 4 kleine eendenborsten
stuk of 3 rijpe perziken
zout
peper
Wrijf de vleeskant van de eendenborsten in met zout. Ontvel de perziken. Dat kan droog, maar dat is een heel klusje. Veel makkelijker is het om ze eventjes in kokend water te dompelen; daarna trek je het vel er zo af. Snijd de perziken rondom tot op de pit, pak met elke hand een helft en draai voorzichtig. Je houdt een helft met pit en eentje zonder over. Wip de pit eruit en snijd de perziken aan partjes of reepjes.
Kerf de vetzijde van de eendenborsten diep in zodat er een grof ruitjespatroon ontstaat, om kromtrekken te voorkomen. Bak op niet te hoog vuur de eendenborsten op de velkant in een droge koekenpan een minuut of zeven tot negen. In die tijd smelt het vet. Draai ze dan op de vleeskant en bak nog vier tot zes minuten; eendenborst moet net als biefstuk vanbinnen rood of rosé blijven. Haal uit de pan en leg op een bord; het wachten komt het vlees ten goede. Bak in de pan nu de perzik zachtjes een paar minuten. Snijd dan de eendenborsten aan plakken en leg ze naast de perziken in de pan. Draai het vuur uit en strooi er wat peper over.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten