PIGEONNEAU RÔTI (GEGRILDE DUIF)
Het benodigde broodkruim maak je door een stuk stokbrood in de zon te laten uitdrogen en het vervolgens met je handen te verpulveren, of, nog beter, in een plastic zak te doen en het met een wijnfles te verpulveren op een plank.
2 duiven
zout
peper
beetje melk
broodkruim
olijfolie
Stook de barbecue op met voldoende houtskool om een hele tijd te branden.
Snijd de duiven in de lente door langs de ruggengraat en het borstbeen. Zout en peper ze flink, haal ze door de melk en druk ze in de broodkruim. Of druk de broodkruim goed op de duiven. Stevig aanduwen, dan valt het er straks niet af.
Rooster de duiven niet te dicht op het vuur, zodat ze in de vijftien à twintig minuten die ze nodig hebben niet verbranden.
Draai ze regelmatig om en bedruip ze - van het vuur af vanwege oliebrandgevaar - met meer olijfolie. Oplaaiende vlammen doof je met wat zout. Door en door gaar zullen de beestjes niet zijn en dat is maar goed ook. Anders worden ze taai. En dan kluiven met je handen.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten