CONFIT AUX POMMES SARLADAISES (GEKONFIJTE EEND OF GANS MET AARDAPPELS)
400 gram aardappels
2 of 4 cuisses confit de canard of confit d’oie (eend of gans dus)
zout
peper
1 teentje knoflook
handvol verse peterselie
Schil de aardappels en snijd ze in blokken. Draai het blik confit open en wurm er flink wat vet uit. Doe dat met de aardappels in de pan en laat zachtjes bakken, onder een deksel. Misschien zit er nog een beetje bouillon in het blik, dan doe je dat erbij, of anders twee eetlepels water. Voeg zout en peper toe. In een halfuurtje moeten de aardappels bijna gaar zijn. Ze mogen best uit elkaar vallen, een beetje rommelig is extra lekker. Leg nu twee stukken confit op de aardappels en laat onder het deksel nog een kwartier doorwarmen. Draai af en toe om. Hak in de tussentijd de knoflook en de peterselie samen heel fijn tot een persillade.
Als alles gaar en heet is, leg je de stukken confit op de borden.
Strooi de persillade over de aardappels, roer één keer om en serveer meteen.
4 personen
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : gevogeltegerecht
gerechtsoort : Sarlat-la-Canéda, Nouvelle Aquitaine, Frankrijk
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten