CAILLES EXOTIQUES (EXOTISCHE KWARTELS OP DE BARBECUE)
Bij de Leclerq vond ik in het barbecueschap mooie prikkers met telkens een kwartelborstje en een pootje. Ongekruid uiteraard: de Fransen laten dat terecht aan jezelf over. Ik maakte er een Thais geïnspireerd grilgerecht van, met hulp van de tegenwoordig bij de hypermarché verkrijgbare verse gember en rode peper.
de bouten en borsten van 4 (of 8) kwartels
1 dikke teen knoflook, ragfijn gehakt
1 plak van 1 centimeter verse gember, ragfijn gehakt
½ rode peper (uiteinde), met zaad ragfijn gehakt
1 theelepel suiker
sap van 1 limoen
zout
Maak een mengsel van de knoflook, gember, rode peper, suiker en limoensap en marineer daar het vlees in, een halfuur of zo. Prik dan telkens een borstje en een boutje aan 8 satéprikkers. Bestrooi met zout en gril op de barbecue, niet te dicht bij het vuur, in een minuut of tien gaar.
Ik maakte er een salade bij van zeer klein gesneden tomaatvlees zonder vocht en zaad, rode ui, komkommer en basilicum, aangemaakt met Thaise vissaus, limoensap, sambal, suiker en olijfolie. Frans? Nee natuurlijk niet. Gewoon lekker.
4 personen
marineer- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten