SALADE LYONNAISE (KALKOENSALADE MET ANSJOVIS)
350 gram gekookt kalkoenvlees met krokant vel, in dobbelstenen gesneden
3 zoute ansjovissen, geweekt, gefileerd, afgespoeld en gedroogd
4 augurken, in de lengte in plakken gesneden of gehakt
1 deciliter vinaigrette met mosterd
3 of 4 middelgrote aardappelen, in de schil gekookt, geschild en nog warm in plakken gesneden
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 deciliter droge witte wijn
olie
azijn
1 kleine rode biet, gekookt en in plakken gesneden (desgewenst)
1 wortel, in plakken gesneden (desgewenst)
Doe de kalkoen met de ansjovis en de augurken in een slabak. Meng de vinaigrette erdoor en laat de salade ongeveer 1 uur staan. Doe de nog warme plakken aardappel erbij. Strooi de peterselie erover, besprenkel de salade met de wijn en maak hem met olie en azijn op smaak af. Meng alles zeer voorzichtig, zodat de plakken aardappel heel blijven. U kunt deze zeer voedzame salade desgewenst nog aanvullen met wat plakken biet of wortel.
4 - 6 personen
gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : “La Cuisine Lyonnaise”, in Salades en koude Voorgerechten (Praktisch koken) / Richard Olney
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten