FAZANTENFILET MET CHAMPAGNEZUURKOOL
½ ui
1 laurierblad
2 kruidnagels
2 pakjes naturel zuurkool (à 500 gram)
3 deciliter champagne of sekt
4 fazantenfilets (à 100 gram)
75 gram boter
zout
peper
3 appels (Granny Smith)
2 eetlepels suiker
Ui pellen en laurierblad met kruidnagels erop vaststeken. Zuurkool met champagne, ui en 25 gram boter in gesloten pan in 20 minuten zachtjes koken. In koekenpan 25 gram boter verhitten. Fazantenfilets bestrooien met zout en peper en 7 minuten bakken, halverwege keren. Appels schillen, in vieren delen, klokhuis verwijderen en elke appel in 10 partjes verdelen. In andere koekenpan rest van boter verhitten. Suiker en appelpartjes toevoegen en al omscheppend in 5 minuten goudkleurig bakken. Ui uit pan nemen en zuurkool over vier warme borden verdelen. Fazantenfilet erop leggen. Appelpartjes uit pan scheppen en eromheen leggen. Lekker met torentjes aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Champagne, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Kip en ander gevogelte (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee - van der Heijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten