VARKENSVLEES MET ZUURKOOL
75 gram boter
400 gram magere varkenslappen, in blokjes gesneden
100 gram mager rookspek, in blokjes gesneden
1 ui, gepeld en kleingesneden
zout
500 gram zuurkool
1 eetlepel tomatenpuree
200 gram champignons, in plakjes gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaadjes
1 theelepel majoraan
1 laurierblad
2 deciliter droge witte wijn
4 centiliter wodka
2 Poolse worstjes
Verhit de boter in een grote pan en bak hierin het vlees, het spek en de ui snel rondom bruin. Voeg er wat zout aan toe. Leg de zuurkool in de pan en trek de groente met twee vorken goed uit elkaar. Schep er de tomatenpuree, de champignons, het knoflook, het paprikapoeder, de karwij, de majoraan en het laurierblad door. Schenk de wijn en de wodka in de pan en laat alles 3 uur zachtjes stoven.
4 personen
gebied : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten