EENDENBORSTFILET MET CANTHARELLEN
1 tamme eendenborstfilet, 400 gram
1 sjalotje
100 gram cantharellen
20 gram boter
zout
peper
1½ deciliter bouillon
3 - 4 eetlepels slagroom
Snijd een ruitjespatroon in het vel van de filet, zodat het sneller krokant wordt. Pel en snipper het sjalotje. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de boter. Leg de eend met de velkant naar beneden in de pan. Bak het vlees op half hoog vuur 8 - 10 minuten. Keer het vlees en bak de andere kant 4 minuten tot het vlees rosé is. Bestrooi het vlees met zout en peper, neem de filet uit de pan en houd hem warm. Bak het sjalotje en de cantharellen 3 minuten. Voeg de bouillon en de room toe en roer de aanbaksels los. Leg het vlees even in de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de filet met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over 2 warme borden en schep de saus erbij.
Lekker met Aardappel-amandelgratin en sperziebonen.
2 personen
voedingswaarde : 715 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 7 / 18 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Menu 15 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten