SINAASAPPEL-UIENSALADE
2 sinaasappelen
¼ rode Spaanse peper
12 zwarte olijven zonder pit
½ kleine rode ui
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 eetlepel gehakte koriander
Schil de sinaasappelen dik tot op het vruchtvlees, snijd ze in dunne plakken en vang het sap op. Maak de Spaanse peper schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd hem in dunne ringetjes. Snijd de olijven in kwarten. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Roer een sausje van de olijfolie, het opgevangen sinaasappelsap en de Spaanse peper en breng op smaak met zout en peper.
Schik de sinaasappel op een schaal en garneer met de ui en de olijven. Schenk het sausje erover en laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken. Strooi de koriander erover.
2 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 1 november 1995
zaterdag 23 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten