ROZENSORBET
6 eetlepels rozenwater
100 gram suiker
1 eetlepel citroensap
1 fles sekt of champagne
6 kleine roosjes
Verwarm in een pan 6 eetlepels rozenwater met 100 gram suiker, tot de suiker geheel is opgelost. Als het is afgekoeld, roer er dan 1 eetlepel citroensap door en vul de pan verder met sekt of champagne aan. Giet de geurige vloeistof in een plastic doos, zet die in het vriesvak en roer af en toe zodat het ijs sneeuwachtig wordt. Begin tijdig met de bereiding, het duurt minstens 6 uur voor de sorbet klaar is. Serveer de sorbets in mooie champagneglazen en leg op ieder glas een klein roosje.
6 personen
bereidingstijd : 6 uur
gebied : Bulgarije
gerechtsoort : tussengerecht
bron : De internationale keuken / Christine Schönherr
zondag 3 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten