donderdag 21 november 2019

Groentesoep met pistou en Portugese pannenkoekjes (Portugal)

GROENTESOEP MET PISTOU EN PORTUGESE PANNENKOEKJES

SOEP
100 gram sperziebonen
150 gram courgette
2 tomaten, ontveld
3 eetlepels olijfolie
2 kleine uien, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 takje basilicum
1 laurierblaadje
½ theelepel tijm
2 groentebouillontabletten
2 aardappelen (150 gram)
100 gram diepvries tuinbonen
1 pot witte bonen (360 gram)
zout
versgemalen peper

PISTOU
2 rijpe tomaten
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
75 gram verse basilicum

PANNENKOEKEN
150 gram bloem
zout
2 eieren
4½ deciliter melk
2 theelepels ansjovisboter
40 gram boter of margarine
100 gram geraspte (verse) Parmezaanse kaas


Soep: Sperziebonen doormidden snijden. Courgette in de lengte in vieren en in plakjes snijden. Tomaten kleinsnijden. Olie verhitten. Ui 3 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: sperziebonen, courgette, tomaat, basilicum, laurierblaadje, tijm, 1 liter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen. Met deksel op pan 30 minuten zachtjes koken. Aardappelen schillen en in blokjes van 2 centimeter snijden. Toevoegen en nog 30 minuten zachtjes koken. Bonen toevoegen. Soep op smaak brengen met zout en peper.
Pistou: Tomaten ontvellen. In keukenmachine tomaten, knoflook, olie en basilicum pureren.
Pannenkoekjes: Glad beslag maken van: bloem, snufje zout, eieren, melk en ansjovisboter en pannenkoekjes bakken. In vieren vouwen.
Pistou door soep roeren. Pannenkoekjes en kaas erbij geven.

4 personen

voedingswaarde : 760 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Portugal
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair november 1992

Geen opmerkingen: