BRUINBROOD MET GRAVLAX
1 theelepel witte peperkorrels
3 theelepels grof zeezout
2 theelepels suiker
300 gram verse zalmfilet
1 bosje dille
½ deciliter olie
1 theelepel citroensap
6 sneetjes bruinbrood
boter of margarine
1 Theelepel witte peperkorrels, 3 theelepels grof zeezout en 2 theelepels suiker door elkaar scheppen. 300 Gram verse zalmfilet met scherp mes in dunne plakken snijden. Plakken inwrijven met zoutmengsel. 1 Bosje dille fijnhakken. ½ Deciliter olie en 1 theelepel citroensap erdoor roeren. Zalm in schaal leggen. Dillemengsel erover schenken. Afgedekt in koelkast 3 uur laten marineren. Af en toe bedruipen. Zalm met keukenpapier droogdeppen. 6 Sneetjes bruinbrood besmeren met boter of margarine en beleggen met zalm. Garneren met dille.
6 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 25 minuten / 4½ uur
gebied : Denemarken
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair november 1992
donderdag 21 november 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten