ZALMSALADE MET HOEGAARDEN WITBIER
100 gram gerookte zalm
100 gram caramboles
1 fles Hoegaarden Witbier
roze peperkorrels
zeezout
versgemalen peper
het sap van een grapefruit
tijm
citroen
Snipper de gerookte zalm fijn en snijd de caramboles in dunne plakjes. Hol de grapefruit uit, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op. Maak een mengsel van het grapefruitsap en het Hoegaarden Witbier. Breng op smaak met zout en peper. Maak hapjes van een plakje carambole met wat bier-vinaigrette, leg daarop zalmsnippers, grapefruit-blokjes, roze peperkorrels en toefjes tijm. Elk hapje krijgt een paar druppels citroensap en wordt bestrooid met zeezout en peper.
4 personen
gebied : België
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten