VLAAMSE EEND
1 jonge eend
75 gram boter
3 uien
zout
peper
2 kleine laurierbladeren
snufje tijm
handjevol fijngehakte peterselie
1 flesje donker bier
25 gram boter
1 eetlepel bloem
Zout en peper de eend van binnen en buiten en braad hem in de boter snel aan alle kanten bruin. Snipper de uien en doe die bij de braadboter. Laat ze even mee bruinen en giet dan langzaam het bier bij de eend. Voeg de kruiden toe en laat alles een klein uurtje stoven. Keer de eend regelmatig en bedruip hem met de saus. Haal de eend uit de pan en leg hem op een verwarmde schotel. Roer de boter zacht, meng de bloem erdoor, wrijf alle klontjes weg en bind de braadsaus met dit boter-bloemmengsel. Haal de laurier eruit. Giet de saus over de eend en dien op met appelmoes en aardappelen.
4 personen
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Vandaag Belgisch / Jacques Morleghem
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten