CHUÑO (GEDROOGDE ANDESAARDAPPELS)
hele ongeschilde aardappels
Verhit de oven tot 200°C.
Pof een aantal hele ongeschilde aardappels 30 minuten in de hete oven. Ze mogen niet helemaal gaar worden. Zet ze een paar uur in de koelkast tot ze goed koud en stevig zijn.
U kunt nu zelf beslissen of u de aardappels wel of niet schilt, maar wat u ook doet, snijd ze in schijfjes van 2½ millimeter.
Leg ze 12 uur in een dehydrator (droogmachine) of verhit e oven op de laagste stand (110°C) en spreid de aardappelschijfjes gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze circa 1 uur in de oven met e ovendeur op een kier en controleer en keer ze dan tijdens de uren daarna ongeveer elke 30 minuten tot de schijfjes broos en bleek van kleur zijn. Ze mogen niet oranje of bruin worden.
Bewaar ze als ze volledig gedroogd en afgekoeld zijn in een pot of plastic zak; op een koele droge plaats (niet in e koelkast) zijn ze 3 - 6 maanden houdbaar.
gebied : Peru
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales
zondag 25 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten