zondag 25 augustus 2019

Arroz con Pato met groene erwten (Peru)

ARROZ CON PATO met groene erwten (GESTOOFDE EEND OP RIJST)

MARINADE
40 milliliter vers citroensap
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel zout
1 mespuntje versgemalen zwarte peper

EEND
1 schoongemaakte eend (2 kilogram), waarvan het vet aan de buitenkant is verwijderd
40 milliliter olie
650 milliliter licht bier
¼ liter bokbier

RIJST
2 eetlepels olie
1 gehakte ui
1 gehakt knoflookteentje
400 gram rijst met lange korrel
30 gram vers gehakte cilantro
100 gram gekookte groene erwten
zout
versgemalen zwarte peper


Het citroensap, de komijn, het zout en de helft van de peper in een kleine kom doen en een marinade aanmaken.
De eens in 6 tot 8 stukken verdelen en aan alle kanten met de marinade inwrijven, in een brede vorm leggen, met aluminiumfolie afdekken en 3 uur op kamertemperatuur of 6 uur in de koelkast laten marineren.
De olie in een grote pan flink verhitten, de stukken eend (indien nodig na elkaar) aan alle zijden aanbakken en weer uit de pan halen. De olie tot op 2 eetlepels na afgieten, het bier toevoegen, aan de kook brengen en daarbij alle braadresten van de bodem van e pan losmaken. Het vlees weer in de pan leggen, deksel erop en op een lager vuur 45 minuten koken. De stukken uit de pan halen en warmhouden. ¾ Liter van de vloeistof zeven en voor de rijst apart houden.
Voor de rijst de olie verhitten, de ui en de knoflook fruiten. De rijst en de vloeistof toevoegen. Aan de kook brengen, afdekken en in 20 minuten koken, de vloeistof moet helemaal opgenomen zijn. De cilantro en de erwten bij de rijst voegen, met zout en peper op smaak brengen en de stukken eend erop leggen. Op een laag vuur en met het deksel op de pan het vlees opnieuw verwarmen.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De 100 beste recepten uit de hele wereld / Christian Teubner

Geen opmerkingen: