zondag 25 augustus 2019

Pompoentoofschotel met limabonen (Peru)

POMPOENSTOOFSCHOTEL MET LIMABONEN

450 gram aardappelen, geschild, in blokjes
450 gram pompoen, geschild, zaad verwijderd, in blokjes
zout
peper
4 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, fijngehakt
3 tenen knoflook, uitgeperst
1 jalapeñopeper, fijngesneden
1 grote, rijpe pomodoretomaat, kleingesneden
handvol verse tijm, fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn
175 gram gare limabonen
85 gram verse maiskorrels (of uit diepvries)
handvol peterselie, fijngehakt, ter garnering
125 gram fetakaas, verkruimeld, ter garnering


Kook de aardappelen en pompoen in een pan met licht gezouten kokend water tot ze zachter worden. Giet ze af maar vang het kookwater op.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uien, knoflook en jalapeñopeper tot ze zacht zijn. Schep de tomaat, tijm en gemalen komijn erdoor. Voeg de voorgekookte aardappelen en pompoen toe. Schenk er een beetje van het opgevangen kookwater bij. Laat de groenten enkele minuten sudderen.
Voeg de bonen, erwten en mais toe. Laat alles nog 10 minuten sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi de stoofschotel met fijngehakte peterselie en fetakaas. Serveer hierbij rijst of knapperig brood.

4 - 6 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: