CAUCHE DE QUESO PICANTE (GEKRUIDE KAAS & GROENTEN)
Pariakaas komt uit de zuidelijke regio Puno in Peru. Het is een halfharde koemelkkaas. Hij kan moeilijk verkrijgbaar zijn, dus we hebben halloumi als alternatief gegeven.
2 rode uien, in dunne ringen
4 tomaten, zonder vel en pitjes, gehakt
1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
1 eetlepel fijngehakte oregano
½ amarillopeper, zonder de zaadjes, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
500 gram pariakaas of halloumi, in dikke plakken
75 milliliter slankroom
2 eetlepels water
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de oven op 160°C.
Vermeng de rode uien, tomaten, peterselie, oregano en chilipeper in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.
Sprenkel een beetje olijfolie over de bodem van een ovenschaal met deksel. Leg er een laag van het ui-tomaatmengsel in en daarop een laag kaasplakken. Maak zo nog meer lagen tot de ingrediënten op zijn.
Vermeng de room met het water en schenk dit over de inhoud van de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over, zet het deksel op de schaal en zet hem 30 - 40 minuten in de hete oven.
Serveer de kaas in ondiepe borden met wat gestoomde nieuwe aardappeltjes of knapperig brood.
4 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales
zondag 25 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten