zondag 25 augustus 2019

Chifles (Peru)

CHIFLES (GEFRITUURDE BAKBANANEN)

4 groene bakbananen
plantaardige olie, om te frituren
zout


Pel de bananen en snijd ze overlangs diagonaal in plakken van 1 millimeter dik of zo dun als u kunt. Met een dunschiller kunt u heel dunne plakken krijgen.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C of gebruik een brede, diepe pan en schenk daar een laag van 5 centimeter olie in: de pan mag voor niet meer dan de helft gevuld zijn. Controleer of de olie heet genoeg is door er een broodblokje in te laten vallen: als het gaat sissen en goudbruin wordt, dan is de olie klaar.
Frituur de banaanplakken in de hete olie al kerend tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout. eet ze meteen op, terwijl ze nog knapperig en heet zijn.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : snack

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: