SALADE VAN BOSUI EN KRUIDEN
8 - 10 bosuien, overlangs in vier parten en daarna fijngesneden (150 gram)
2 minikomkommers (of 1 grote komkommer), ongeschild in blokjes van 1 centimeter gesneden (150 gram)
1 groene paprika, overlangs doormidden en het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter (150 gram)
15 gram muntblaadjes, in smalle reepjes
15 gram koriander, grofgesneden
½ theelepel nigellazaad
zout
DRESSING
4 centimeter gemberwortel, geschild en fijngehakt (25 gram)
2 eetlepels citroensap
2½ eetlepel olijfolie
Doe voor de dressing de gember in een vijzel en wrijf hem met de stamper tot een grove puree. Meng er citroensap, olie en ¼ theelepel zout door en zet opzij.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Voeg de dressing toe, schep alles door elkaar en dien op.
6 personen
gerechtsoort : salade
bron : Simpel / Yotam Ottolenghi met Tara Wigley en Esme Howarth
zaterdag 17 november 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten