woensdag 29 augustus 2018

Mejillones a la Vinagreta (Spanje)

MEJILLONES A LA VINAGRETA (GEMARINEERDE MOSSELEN)

1¼ deciliter olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel fijngehakte ui
1 eetlepel paprika-zoetzuur
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
vers gemalen peper
1 zak mosselen
1 schijfje citroen


Bereid eerst de marinade door de olijfolie, azijn, kappertjes, ui, paprika-zoetzuur en peterselie met elkaar te mengen. Breng de marinade op smaak met zout en peper.
Boen de mosselen schoon, verwijder zo nodig baardresten en zet ze op met 2½ deciliter water en het schijfje citroen. Laat de mosselen 8 minuten koken, tot de schelpen allemaal open zijn en schep ze uit het kookvocht. Laat de mosselen afkoelen, haal ze uit de schelpen en doe ze in de marinade. Dek de kom af en laat de mosselen één nacht in de koelkast staan. Maak de helft van de mosselschelpen schoon, doe ze in een plastic zak en bewaar ze ook in de koelkast. Doe de mosselen, vlak voor het opdienen, terug in de schelpen, schik ze op een groot bord en schep er de marinade over.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: