CODORNICES ESCABECHADAS (GEMARINEERDE KWARTELS)
1 bolletje knoflook
½ deciliter olijfolie
12 kwartels
2 uien, in stukken gesneden
4 wortels, geschrapt en in plakken gesneden
1 aardappel, halfgaar gekookt en in vieren gesneden
5 laurierbladeren
3 takjes peterselie
2 theelepels tijmblaadjes
zout naar smaak
20 zwarte peperkorrels
1 stengel bleekselderij, met blad
snufje saffraan
1¾ deciliter rode wijnazijn
1 fles droge witte wijn
1¾ deciliter kippenbouillon
1 citroen, in schijfjes
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Pel de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een grote braadpan, bak de kwartels rondom goudbruin en schep ze uit de pan. Fruit de knoflook, uien, wortels en aardappel in dezelfde olie, tot de uien zacht zijn. Voeg de laurierbladeren, peterselie, tijm, wat zout, peperkorrels, bleekselderij en saffraan toe en laat ze 1 minuut meefruiten. Roer de wijnazijn, wijn en bouillon door het uienmengsel en doe de kwartels terug in de pan. Dek de pan af, laat de kwartels 45 minuten zachtjes stoven en schik ze op een grote ronde schaal. Kook het wijnmengsel 5 minuten in op een hoog vuur en giet het over de kwartels. Dek de schaal af en bewaar de kwartels drie tot vier dagen in de koelkast voor u ze opdient.
Dien de kwartels op kamertemperatuur op en garneer ze met schijfjes citroen en fijngehakte peterselie.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten