GAMBAS CON SALSA PIPARRADA (GARNALEN MET VERSE TOMATENSAUS)
1½ liter water
2½ deciliter visbouillon
1 laurierblad
1 schijfje citroen
2 takjes peterselie
5 peperkorrels
1 schijfje ui
¼ theelepel tijmblaadjes
zout
500 gram grote garnalen, niet gepeld
1 middelgrote komkommer, geschild
1 middelgrote groene paprika, van de zaadjes ontdaan
1 uitje
2 rijpe vleestomaten, ontveld
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
zout
vers gemalen peper
Doe water, visbouillon, laurierblad, citroen, peterselie, peperkorrels, ui, tijm en wat zout in een grote pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat het bouillonmengsel 15 minuten zachtjes koken. Pocheer de garnalen 2 tot 3 minuten in de bouillon, laat ze uitlekken en afkoelen. Pel de garnalen.
Hak de komkommer, de paprika en het uitje zeer fijn (eventueel met een keukenmachine) en doe ze in een kom. Snijd de tomaten zo klein mogelijk en meng ze door het komkommermengsel. Roer de olijfolie, de azijn en wat zout en peper door de verse tomatensaus. Doe de saus in een kleine kom, zet de kom in het midden van een groot bord en schik de garnalen eromheen.
4 personen
gebied : Baskenland, Spanje
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten