TONGFILET MET KLASSIEKE HOLLANDAISE SAUS
100 gram zeekraal, gewassen
100 gram boter of margarine
2 eidooiers
½ eetlepel dragonazijn
8 tongfilets
zout
peper
2 eetlepels crème fraîche
Zeekraal met 1 eetlepel water in schaal doen. Afgedekt in 2 minuten op 700 Watt beetgaar koken. Afgieten. ½ Eetlepel boter toevoegen. Afgedekt laten staan. In andere schaal rest van boter doen. Onafgedekt in 2 minuten op 700 Watt laten smelten. In andere schaal eidooiers met azijn en 1 eetlepel water loskloppen. Gesmolten boter erdoor kloppen. Saus enkele malen 10 seconden op 700 Watt verhitten en daarna goed doorkloppen tot hij juiste dikte heeft. Afgedekt laten staan. Tongfilets bestrooien met zout en peper. Dubbelklappen en op schaal leggen. Afgedekt in 6 minuten op 500 Watt gaar laten worden. Saus nog 20 seconden op 700 Watt verhitten. Crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Nog 10 seconden op 700 Watt verhitten. Zeekraal over 4 borden verdelen. Vis erop scheppen. Beetje saus erover schenken. Rest van saus apart erbij geven.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten