GEVULDE ZALMFOREL IN MIERIKSWORTELBOTER
50 gram boter of margarine
1 eetlepel geraspte mierikswortel
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
zout
peper
25 gram gesneden ontbijtspek
1 sjalotje, gesnipperd
2 bosuitjes, in ringetjes
1 sneetje oud witbrood
1 grote zalmforel
Boter mengen met mierikswortel, ¾ deel van peterselie en zout. Spek in stukjes knippen. In schaal doen: spek, sjalot en bosui. Onafgedekt 3 minuten op 700 Watt bakken. Van brood korstjes afsnijden. Brood verkruimelen en door spekmengsel scheppen. Forel bestrooien met zout en peper. Holte van forel vullen met broodmengsel. Vis op schaal leggen. Mierikswortelboter in klontjes erover verdelen. Afgedekt in 8 minuten op 500 Watt gaar laten worden. Bestrooien met rest peterselie.
Geef er gepofte aardappel en tomatensalade met dille bij.
2 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten