vrijdag 27 juli 2018

Gevulde zalmforel in mierikswortelboter

GEVULDE ZALMFOREL IN MIERIKSWORTELBOTER

50 gram boter of margarine
1 eetlepel geraspte mierikswortel
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
zout
peper
25 gram gesneden ontbijtspek
1 sjalotje, gesnipperd
2 bosuitjes, in ringetjes
1 sneetje oud witbrood
1 grote zalmforel


Boter mengen met mierikswortel, ¾ deel van peterselie en zout. Spek in stukjes knippen. In schaal doen: spek, sjalot en bosui. Onafgedekt 3 minuten op 700 Watt bakken. Van brood korstjes afsnijden. Brood verkruimelen en door spekmengsel scheppen. Forel bestrooien met zout en peper. Holte van forel vullen met broodmengsel. Vis op schaal leggen. Mierikswortelboter in klontjes erover verdelen. Afgedekt in 8 minuten op 500 Watt gaar laten worden. Bestrooien met rest peterselie.
Geef er gepofte aardappel en tomatensalade met dille bij.

2 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juli 1993

Geen opmerkingen: