ROEREI MET MAIS EN PEULTJES
4 eieren
2 eetlepels slagroom of melk
zout
peper
50 gram peultjes
4 lente-uitjes
8 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels boter of margarine
150 gram maïs (blik, uitgelekt)
1½ deciliter sugocasa (tomatensaus)
Eieren met slagroom of melk, zout en peper loskloppen. Peultjes in schuine stukjes, lente-ui in ringen en basilicum in reepjes snijden. Boter verhitten. Peultjes en lente-ui 5 minuten bakken. Door eimengsel: maïs, helft van basilicum, zout en peper roeren. In koekenpan bij peultjes schenken en 5 minuten al omscheppend ei laten stollen. Sugocasa met rest van basilicum, zout en peper verwarmen. Op 2 borden bergje roerei scheppen. Saus apart erbij geven.
Lekker met croissants of stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair juli 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten