maandag 7 mei 2018

Zalmforel met dille en Provençaalse aardappelpartjes (Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

ZALMFOREL MET DILLE EN PROVENÇAALSE AARDAPPELPARTJES

2 zalmforellen (700 gram)
versgemalen peper
2 bosjes verse dille (of venkelgroen)
4 laurierblaadjes
50 gram boter of margarine
2 sjalotjes, fijngesneden
1 deciliter visfond of visbouillon
1 deciliter droge witte wijn
3 theelepels kruidenzout

AARDAPPELPARTJES
5 eetlepels olijfolie
1 kilogram aardappels, geschild, in partjes
8 ongepelde teentjes knoflook, licht geplet
naaldjes van 3 takjes rozemarijn
naaldjes van 3 takjes tijm


Oven voorverwarmen op 200°C. Vissen van binnen en van buiten afspoelen onder koud stromend water. Droogdeppen en buikholtes vullen met wat peper en dille. Op middengraat van forellen 2 inkepingen maken en hier laurierblaadjes insteken. Ovenschaal dik invetten met boter en sjalotjes over bodem strooien. Forellen erop leggen en zoveel fond en wijn erbij schenken dat vis voor 1 centimeter onderstaat. Schotel afdekken met aluminiumfolie. Vis in midden van oven in 20 minuten gaar stoven (afhankelijk van dikte van vis). Zalmforellen uit oven bestrooien met kruidenzout (man niet meekoken).
Aardappelpartjes: Olie verhitten, aardappelpartjes en knoflooktenen 25 minuten met deksel op pan zachtjes gaar bakken. Rozemarijn- en tijmnaaldjes erdoor scheppen. Aardappelpartjes op hoog vuur al omscheppend in 5 minuten knapperig en bruin bakken.

4 personen

voedingswaarde : 570 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair april 1997

Geen opmerkingen: