maandag 7 mei 2018

Forel met amandelen

FOREL MET AMANDELEN

4 forellen (800 gram)
zout
peper
2 eetlepels bloem
125 gram boter of margarine
35 gram amandelschaafsel
1 citroen


Forellen afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. In diep bord bloem zeven, zout en peper doormengen. Forellen door bloem wentelen. Overtollige bloem afschudden. Boter verhitten en forellen in 12 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. Op keukenpapier uit laten dampen. Citroen in vieren snijden. Forellen op borden leggen. Garneren met amandelen en citroen.
Serveren met aardappelpureetorentjes.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Vis (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee

Geen opmerkingen: