maandag 7 mei 2018

Fish & Chips

FISH & CHIPS

250 gram aardappelplakjes
zout
1 ui
halvarine
2 zalmforelfilets (samen 200 gram)
2 theelepels geplette gemengde peperkorrels
citroensap
300 gram diepvriesdoperwtjes
2 deciliter kruidenbouillon (van tablet)


Oven voorverwarmen op 175°C. 250 Gram aardappelplakjes 5 minuten in kokend water met zout koken, afgieten en laten uitlekken. 1 Ui in ringen snijden. Ovenschaal dun met halvarine invetten en hierin aardappelplakjes en uienringen dakpansgewijs schikken. 2 Zalmforelfilets (samen 200 gram) met 2 theelepels geplette gemengde peperkorrels, zout en citroensap inwrijven en op aardappelplakjes leggen. Met 300 gram diepvriesdoperwtjes bestrooien en 2 deciliter kruidenbouillon (van tablet) erover schenken. Afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 20 minuten gaar bakken.

2 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair januari 1997, Lekker lijnen special

Geen opmerkingen: