FISH & CHIPS
250 gram aardappelplakjes
zout
1 ui
halvarine
2 zalmforelfilets (samen 200 gram)
2 theelepels geplette gemengde peperkorrels
citroensap
300 gram diepvriesdoperwtjes
2 deciliter kruidenbouillon (van tablet)
Oven voorverwarmen op 175°C. 250 Gram aardappelplakjes 5 minuten in kokend water met zout koken, afgieten en laten uitlekken. 1 Ui in ringen snijden. Ovenschaal dun met halvarine invetten en hierin aardappelplakjes en uienringen dakpansgewijs schikken. 2 Zalmforelfilets (samen 200 gram) met 2 theelepels geplette gemengde peperkorrels, zout en citroensap inwrijven en op aardappelplakjes leggen. Met 300 gram diepvriesdoperwtjes bestrooien en 2 deciliter kruidenbouillon (van tablet) erover schenken. Afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in 20 minuten gaar bakken.
2 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair januari 1997, Lekker lijnen special
maandag 7 mei 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten