zondag 1 april 2018

Forellen à la Grecque (Griekenland)

FORELLEN À LA GRECQUE

4 forellen
1 ui
1 plak knolselderij
1 peterseliewortel
bieslook
paar worteltjes
2 eetlepels olijfolie
1½ deciliter witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
iets water
zout
2 eetlepels gemengde groene kruiden (zo mogelijk dille)
1 citroen
aroma


Smoor de fijngehakte ui, selderij, peterseliewortel, bieslook en worteltjes 5 minuten in de olie. Voeg de witte wijn, iets water en de tomatenpuree toe en laat dit geheel 5 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de verse, uitgehaalde en gewassen forellen in een pan met kokend water, iets zout, iets azijn, takje peterselie en beleg ze desgewenst met stukjes ui en plakjes wortel. Laat de forellen tegen de kook aan gaar worden (het water mag dus niet verder doorkoken). Zodra de ogen opzwellen, de randen van de buikopening iets naar buiten buigen en als de vinnen loslaten is de vis klaar. Til de vissen voorzichtig uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en dien ze op een voorverwarmde schotel op.
Maak het groentemengsel op smaak met de fijngehakte groene kruiden, het citroensap en aroma en beleg hiermee de blauw gekookte forellen.
Omring de forellen met saffraanrijst.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn

Geen opmerkingen: