zondag 1 april 2018

Spanakopitakia (Griekenland)

SPANAKOPITAKIA (SPINAZIEPASTEITJES)

1 kilogram spinazie
6 lente-uitjes
120 gram feta
1 eetlepel gehakte dille
¼ liter béchamelsaus
120 gram filo- of feuilleteedeeg


Hak voor de vulling een kilo spinazie, na die eerst zeer zorgvuldig te hebben gewassen, met zes lente-uitjes en kook dit gaar. Roer 120 gram feta smeuïg, voeg een eetlepel gehakte dille toe met de uitgelekte spinazie en bind dit met ¼ liter béchamelsaus uit een pakje. Neem dezelfde hoeveelheid filo- of feuilleteedeeg uit de diepvries. Rol dit zo dun mogelijk uit en rader er twee rechthoeken van. Leg de ene deeglap op een ingevet bakblik, breng hierop de vulling aan (die in plaats van dille ook venkel kan bevatten) en leg er de tweede deeglap overheen. Druk de naden aan, kerf vierkantjes op de bovenste laag met een scherp mes, dek die af met vetvrij papier en bak de pastei ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 175 °C tot het goud van kleur is en mooi bros. Snijd het voor het opdienen nog in stukjes.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Griekse keuken bij u thuis / Joyce Stubbs

Geen opmerkingen: