woensdag 4 april 2018

Ei en citroensoep (Griekenland)

EI EN CITROENSOEP

1,5 liter kippenbouillon
2 eieren, dooier en eiwit gescheiden
2 citroenen
60 gram gewassen rijst


Breng de bouillon in een grote soeppan aan de kook. Voeg de rijst toe, als het kookt, en laat het geheel 10 minuten doorkoken. Klop intussen het eiwit met 1 eetlepel koud water in 3 minuten licht schuimig. Pers de citroenen, zeef het sap en roer het door de dooiers. Doe eiwit en eigeel bij elkaar en klop ongeveer 1 minuut om het goed met elkaar te vermengen.
Klop een paar eetlepels hete bouillon door het eimengsel.
Voeg het geleidelijk, onder voortdurend roeren, toe aan de bouillon. Verwarm de soep al roerend 1 - 2 minuten op een matig vuur. Laat de soep niet meer aan de kook komen.
Meteen opdienen.

6 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : soep

bron : Kokoen op z’n Grieks / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: