donderdag 5 april 2018

Tomatenomelet (Griekenland)

TOMATENOMELET

450 gram tomaten
½ theelepel gehakte verse oregano of basilicum
zout
peper
4 lichtgeklopte eieren
3 eetlepels olie


Blancheer de tomaten 5 seconden in kokend water om ze gemakkelijker te kunnen ontvellen. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg ze meteen in ijskoud water. Ontvel ze daarna met een scherp mes.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaden en het sap met een theelepel en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Klop de eieren met de kruiden en zout en peper luchtig en verhit de olie in een grote bakpan. Wanneer de olie heet is, de eieren in de pan gieten en met een pollepel ongeveer 2 - 3 minuten omroeren, of tot de eiermassa gestold, maar niet helemaal droog is. Strooi de tomatenreepjes erover en laat deze warm worden. Strooi er voor het serveren eventueel fijngehakte peterselie over.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson

Geen opmerkingen: