GRIEKSE BOERENSALADE
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
versgemalen peper
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 kropsla, goed gewassen
3 tomaten, gesneden
90 gram zwarte olijven
120 gram feta, in stukjes gesneden
½ rode paprika zonder zaden en fijngesneden
6 peperoni’s
verse of gedroogde oregano
Mix de olie, het citroensap, de knoflook en zout en peper tot alles goed vermengd is. U kunt hiervoor ook een mixer, blender of keukenmachine gebruiken.
Snijd 5 - 6 slabladeren tegelijk fijn met een scherp mes.
Doe de sla in een schaal of kom en schik de rest van de ingrediënten erbovenop. Lepel de sladressing erover en bestrooi de salade met oregano.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson
donderdag 5 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten