GEBAKKEN AUBERGINES MET TZATZIKI
4 kleine of 2 middelgrote aubergines
60 gram bloem
zout
peperplantaardige olie om te frituren
TZATZIKI
¼ komkommer, fijngehakt of geraspt
zout
peper
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel witte wijnazijn
1 teentje knoflook, uit de knijper
1,4 deciliter yoghurt
2 theelepels vers gehakte munt
hele blaadjes munt voor de garnering
Was de aubergines en droog ze. Snijd ze in schijven van 5 millimeter en kerf de zijkanten lichtjes met een scherp mes in. Bestrooi ze aan beide zijden met zout en laat ze voor gebruik 30 minuten uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
Bestrooi de komkommer met een beetje zout en laat deze in een vergiet, licht verzwaard met een bord, uitlekken.
Spoel de aubergineschijven en de komkommer om het zout te verwijderen af, dep de aubergineschijven droog met keukenpapier en knijp overtollig vocht uit de komkommer.
Vermeng zout en peper met de bloem en bedek de aubergineschijven goed met dit mengsel. Verhit de olie tot 180°C en bak hierin een paar schijven tegelijk. Haal ze met een schuimspaan uit de olie, leg ze op keukenpapier en strooi er een beetje zout over. Doe hetzelfde met de overige aubergineschijven.
Meng intussen olie en azijn goed door elkaar en voeg de knoflook toe. Roer de yoghurt erdoor en voeg de uitgelekte komkommer toe. Serveer de aubergineschijven op aparte borden of een grote schaal en doe de tzatziki erbij. Garneer het geheel met verse muntblaadjes.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten