GEBAKKEN INKTVIS
675 gram verse inktvis
60 gram bloem
zout
peper
olie om in te frituren
citroenschijfjes voor de garnering
peterselie voor de garnering
Pak het lijf van de inktvis met de ene en het hoofd met de andere hand en trek zachtjes om lijf en hoofd van elkaar los te maken. Verwijder de ingewanden en de lichaamszak, die er helder en plasticachtig uitziet. Spoel het lijf van binnen en buiten onder koud stromend water af.
Snijd de tentakels van het hoofd, net boven het oog, af. Verdeel ze in afzonderlijke stukken.
Verwijder het bruin- of purperachtige vel van het lijf van de inktvis en snijd het vlees in 5 millimeter dikke ringen.
Vermeng bloem, zout en peper op een vel papier of in een ondiepe schaal. Haal de inktvisringen en de tentakels goed door het bloemmengsel. Verhit de olie tot een temperatuur van 180°C en bak de inktvis met ongeveer 6 stukken tegelijk, waarbij u de tentakels tot het laats bewaart. Bak ze in ongeveer 3 minuten bruin en krokant. Haal ze dan met een schuimspaan uit de olie en leg ze op keukenpapier. Strooi er een beetje zout over. Doe de inktvis over op borden en garneer elk bord met een schijfje citroen en wat peterselie.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Koken op z’n Grieks / Judith Ferguson
woensdag 4 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten