zondag 21 januari 2018

Leningradse snoek (Leningrad, Rusland)

LENINGRADSE SNOEK

1 kilogram snoek
1 ui
1 eetlepel boter
1 kop melk
2 hardgekookte eieren
125 gram witbrood zonder korst
2 eetlepels paneermeel
2 takjes peterselie
bloem
peper
zout


Verwijder de graten en het vel van de snoek. Verdeel de vis in vier stukken en klop deze voorzichtig plat, zodat er lapjes ontstaan. Week het brood in de melk en knijp het overtollige vocht eruit. Hak de eieren en de ui fijn en vermeng deze met brood, zout en peper. Leg een hoopje van dit mengsel in het midden van ieder stukje vis en vouw dit dicht. Bind er een touwtje om. Haal de gevulde stukken vis door bloem met zout en bak ze 5 minuten in de boter. Plaats de vis in een vuurvaste schaal, strooi er paneermeel over en laat de schaal 20 minuten in een middelwarme oven staan. Strooi ten slotte gehakte peterselie over de vis.

4 personen

gebied : Leningrad, Rusland
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: