zondag 21 januari 2018

Garnalen en komkommer in aspic (Rusland)

GARNALEN EN KOMKOMMER IN ASPIC

300 gram gekookte en gepelde garnalen
½ kilogram schelvis
1 komkommer
1 struik prei
1 worteltje
1 ui
selderie
200 gram gekookte doperwten
300 gram gelatine
1 eetlepel azijn
1 laurierblaadje
8 peperkorrels
1 citroen
mayonaise
¾ liter water
peper
1½ theelepel zout


Breng vis, prei, ui, wortel, selderie, laurierblaadje, zout, peperkorrels en water aan de kook. Schuim het mengsel af en laat de vis 40 minuten doorkoken. Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot ½ liter. Week de gelatine in een beetje koud water, doe deze bij de bouillon en roer totdat de gelatine is opgelost. Zeef het vocht door een doek en voeg de azijn toe. Laat de bouillon afkoelen, maar zorg ervoor dat deze niet stijf wordt. Giet nu iets van het vocht in een omgespoelde vorm en laat het langs de kanten van de vorm glijden. Zorg dat 1 centimeter vocht op de bodem van de vorm ligt. Schil de komkommer en snijd hem aan plakjes. Beleg de zijkanten en de bodem van de vorm met garnalen en plakjes komkommer en strooi hier wat peper over. Doe de rest van de garnalen en komkommer en de doperwten in de aspic. Giet deze voorzichtig in de vorm. Laat de aspic nu stijf worden op een koele plaats en zet de vorm zodra dit het geval is enige minuten in warm water. Schud de aspic voorzichtig uit de vorm op een schaal; serveer het gerecht met partjes citroen en mayonaise.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : hors d’oeuvre

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: