zondag 21 januari 2018

Vis in aspic (Rusland)

VIS IN ASPIC

1 kilogram heilbot of tarbot
2 hardgekookte eieren
1 ui
1 wortel
1 komkommer
1 citroen
olijven
30 gram gelatine
1 wijnglas witte wijn
8 peperkorrels
1 laurierblaadje
1 liter water
takjes peterselie
zout


Breng vis, laurierblaadje, peperkorrels, ui, wortel en een theelepel zout in 1 liter water aan de kook. Laat dit zachtjes doorkoken tot de vis gaar is, schep deze er dan uit en zeef de bouillon. Kook de bouillon in tot ½ liter. Week de gelatine in een weinig water en los deze op in de bouillon. Zeef nu het vocht door een doek en doe de witte wijn erbij. Giet iets van het vocht op een langwerpige platte schaal. Leg de vis hierop en garneer deze met plakjes ei, gekookte wortel en komkommer. Bedek de vis met de rest van de aspic. Laat een en ander stijf worden en garneer de schotel met takjes peterselie, olijven en schijfjes citroen.
Serveer dit gerecht met mierikswortel-bietjessaus.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : hors d’oeuvre

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: