TAS KEBABI (GESTOOFD LAMSVLEES)
In plaats van lamsvlees kan geitenvlees of schapenvlees worden gebruikt. De stooftijd is dan langer. Geef er een eenvoudige rijstpilau bij.
2 uien
2 teentjes knoflook
zout
2 groene Turkse pepers
600 gram lamsschouder in stukken
50 g boter
1 eetlepel tomatenpuree
½ liter blik gepelde tomaten
1 eetlepel gedroogde grof gemalen rode peper
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
mespunt kaneelpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblad
1 eetlepel azijn
½ liter hete runderbouillon (tablet)
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Pel en snipper de uien. Pel de teentjes knoflook en wrijf ze met 1 theelepel zout fijn in een vijzel of met de platte kant van een mes of pers ze uit. Was de pepers en snijd ze in ringetjes. Leg het vlees in een braadpan en verhit het vlees 10 minuten tot de pan weer droog is. Voeg dan de boter toe en als die is gesmolten de uien. Bak de uien met het vlees 3 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak ze 1 minuut mee. Giet het vocht van de tomaten af. Voeg de tomaten, de groene pepers, de rode en zwarte peper, het kaneelpoeder, de oregano, het laurierblad, de azijn en de hete bouillon toe en breng het vocht tegen de kook aan. Laat het vlees met het deksel op de pan in 2 - 2½ uur gaar sudderen. Strooi de peterselie erover.
4 personen
land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
zaterdag 2 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten