zaterdag 2 september 2017

Sucuklu met eieren, knoflook en komijn (Turkije)

SUCUKLU (PITTIGE WORSTJES) MET EIEREN, KNOFLOOK EN KOMIJN

In Turkije wordt ontbeten met hartige hapjes, witte kaas, olijven, eieren en Sucuklu: pittige worstjes, die worden gebakken met knoflook en komijn. Ze worden ook als snack gegeten.

2 pittige Turkse worstjes om te bakken
1 teentje knoflook
zout
50 gram boter
mespunt gemalen komijn
4 eieren
(eventueel een paar eetlepels dikke Turkse yoghurt)


Verwijder de velletjes van de worstjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel het teentje knoflook en wrijf het met 1 theelepel zout fijn in een vijzel of met de platte kant van een mes of pers het uit. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de plakjes worst om en om bruin. Voeg de knoflook en de komijn toe. Breek de eieren boven de plakjes worst in de pan en bak ze tot het ei is gestold. Serveer de Sucuklu met brood en schep er eventueel wat yoghurt over.

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : ontbijt- of lunchgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: