SNIJBONEN MET TOMAAT
In plaats van snijbonen kunt u (klein gesneden of partjes) kool, sperziebonen of peultjes gebruiken. De kooktijd van peultjes is veel korter, die zijn als u ze op deze manier bereidt al in circa 8 minuten gaar.
500 gram snijbonen
1 ui
3 vleestomaten
1 teentje knoflook
zout
3 eetlepels slaolie (eventueel 1 eetlepel vervangen door olijfolie)
1 eetlepel tomatenpuree
½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
Was de snijbonen en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Pel de teentjes knoflook en wrijf ze met 1 theelepel zout fijn in een vijzel of met de platte kant van een mes of pers ze uit. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en bak het geheel al roerend 2 minuten. Voeg de knoflook, het paprikapoeder en de snijbonen toe en laat de snijbonen op een laag vuur met het deksel half op de pan in 20 minuten gaar worden. Strooi de peterselie erover. Serveer de groente warm of koud.
bijgerecht voor 4 personen
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten