zaterdag 2 september 2017

Lokum (Turkije)

LOKUM (TURKS FRUIT)

500 gram suiker
2 theelepels citroensap
40 gram gelatine
een paar druppels rode voedingskleurstof
2 eetlepels rozenwater
250 gram poedersuiker, gezeefd
2 eetlepels maïzena


Doe de suiker, het citroensap en ½ liter water in een steelpan en verhit op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Kook de suikerstroop, tot een druppel ervan een lange draad trekt als hij in koud water wordt gedaan. Los de voorgeweekte gelatine op in een scheutje warm water. Roer de gelatine door de suikerstroop. Giet de suikerstroop in een platte vorm van 15 x 15 centimeter en laat hem een nacht lang opstijven. Roer de poedersuiker en de maïzena door elkaar en strooi het mengsel in een dikke laag op het werkvlak. Stort het Turks fruit op de poedersuiker, snijd het in blokjes en haal ze aan alle kanten door de suiker.

Voor 500 gram snoepgoed

voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : snoep

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller

Geen opmerkingen: