zaterdag 2 september 2017

Pilav (Turkije)

PILAV

400 gram langkorrelige rijst, gewassen en goed uitgelekt
1 ui, gehakt
½ eetlepel milde paprikapoeder
50 gram rozijnen, gewassen
3 eetlepels pijnboompitten
½ theelepel zout
een scheut olijfolie
5 koppen water


Verhit de olijfolie in een ruime braadpan of wok. Bak de ui met de paprikapoeder een paar minuten op middelhoog vuur; voeg dan de rijst toe en schep die steeds om, tot de rijstkorrels mooi glimmend van de olie zijn. Doe nu de rozijnen en pijnboompitten erbij en meng die door de rijst. Schenk voorzichtig het water erbij nadat u het vuur laag heeft gedraaid. Breng aan de kook, voeg het zout toe en doe een deksel op de pan. Laat de pilav op een vlamverdeler 30 minuten zachtjes koken. Werk met een vork de rijst om, draai het vuur uit, sluit de pan weer af en laat alles nog eens 15 minuten stomen tot de rijst droog, gaar en geurig is.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : bijgerecht

bron : 7 Tafels : Een praktische gids voor exotisch koken / Ina de Visser

Geen opmerkingen: