zondag 20 augustus 2017

Pâté de Gibier (Île-de-France, Frankrijk)

PÂTÉ DE GIBIER (WILDPÂTÉ)

250 gram gebraden wild (ree, hert, haas)
30 gram boter
30 gram tarwebloem
1,2 deciliter heet water
2 eieren
1,2 deciliter slagroom
zout
peper
boter voor het insmeren van de vormen


Het vlees fijnsnijden en door de vleesmolen draaien. Voor de saus de boter smelten. De bloem al roerend in de boter verhitten totdat die helder geel wordt. Het water toevoegen, met een garde kloppen, erop letten dat er geen klontjes ontstaan, aan de kook brengen. Het vlees toevoegen en al roerend laten koken. Het geheel iets laten afkoelen. De eieren met de room door het vlees roeren, met peper en zout op smaak brengen. Kleine vormpjes met boter invetten. Vormpjes met het vleesmengsel vullen en in de op 200-225°C voorverwarmde oven 30 minuten braden. De vormpjes op dessertbordjes storten, appelmoes erbij serveren.

4 personen

gebied : Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Franse keuken (Rebo culinair) / Rudolf-August Oetker

Geen opmerkingen: